Brandhaspel

Brandhaspel

Brandhaspel nodig? Bij BlusPunt brandhaspel met diverse brandslang lengten online kopen. Brandslanghaspels hebben als zeer groot voordeel de onbeperkte voorraad aan bluswater. In bedrijfsgebouwen met meerdere verdiepingen en grotere oppervlakten worden brandhaspels ge├»nstalleerd. Het Bouwbesluit regelt de voorschriften wanneer en hoeveel brandhaspels er in bedrijfsgebouwen moeten worden opgehangen. Dit is met name afhankelijk van de grootte van een gebouw en de gebruiksfunctie ( artikel 6.28 ). Neem voor informatie gerust contact op.


brandhaspel-kopenBij het kopen van een brandhaspel is het zeker belangrijk om vooraf te bepalen welke brandslanglengte u nodig heeft. De brandslanghaspels zijn nl. met 20, 25 en 30 meter brandslang lengte verkrijgbaar. Brandslanghaspels zijn ook met diverse haspelbladen diameter afmetingen online te koop. De meest gangbare haspelblad diameter afmetingen zijn: 480mm en 600mm. Hoe groter de diameter van de haspelbladen des te minder steekt de brandslanghaspel van de muur. De meest verkochte brandhaspels zijn brandslanghaspels met 600 mm haspelblad. Hoe de benodigde brandslanglengte bepalen?


Elke brandhaspel in een gebouw vorm een vast bluspunt. Hoeveel brandslanghaspels er in een gebouw aanwezig dienen te zijn is dus afhankelijk van de gebruiksfunctie en met name de werkzaamheden welke in het betreffende gebouw plaatsvinden. Het spreekt voor zich dat in gebouwen met een theaterfunctie, waar veel personen zich in dezelfde ruimte(n) bevinden, er meerdere brandslanghaspels aanwezig moeten zijn. Handig is om te weten dat u bij het bereik van een vaste brandslanghaspel vijf meter bij de lengte van de brandslang mag optellen. De worpstraal van het bluswater van iedere brandslanghaspel is minimaal vijf meter. Dat houdt in dat een brandhaspel met 20 meter brandslang in de projectie een bereik van 25 meter heeft.


Op welke brandsoorten is blussen met een brandhaspel geschikt? Het bluswater afkomstig uit brandhaspels is geschikt voor het blussen van branden in brandklasse A. Branden behorende in brandklasse A zijn hout, papier en textiel branden. Dit type branden worden ook wel vaste stof branden genoemd. In gebouwen zoals bedrijfsgebouwen en winkels zijn altijd veel vaste brandbare stoffen aanwezig. Mede vanwege de betrouwbare werking en de tevens onbeperkte voorraad aan bluswater wordt de brandhaspel veelvuldig in deze omgevingen toegepast.


Brandhaspel in andere dan rode kleur verkrijgbaar? Brandhaspels zijn bij BlusPunt ook in het blauw en groen verkrijgbaar. Winkelbedrijven zoals kledingwinkels willen brandhaspels soms in een afwijkende kleur (dan rood) in de winkel ophangen. Dit geeft een moderne uitstraling. Brandhaspels met afwijkende kleur in de webshop voldoen net als de rode brandhaspels aan alle in Nederland geldende voorschriften en eisen waar brandhaspels aan dienen te voldoen.


Wanneer onderhoud brandhaspel? Onderhoud aan brandslanghaspels wordt ook wel keuren genoemd. Brandslanghaspels in bedrijfsgebouwen en overige bouwwerken moet u jaarlijks laten keuren. Jaarlijkse keuring brandhaspel garandeert een goede betrouwbare werking.


Goedkope Brandhaspel | BlusPunt Brandblussers ┬ę | info@bluspunt.nl