Inventarisatie

Inventarisatie

Inventarisatie blusmiddelen nodig? De periodieke inventarisatie van blusmiddelen voeren wij aan de hand van onderhoud registratie formulieren uit. Natuurlijk is inventarisatie van brand blusmiddelen in nieuwbouw en bestaande gebouwen door BlusPunt Brandblussers mogelijk. U weet vooraf welke en hoeveel brandblussers er volgens het Bouwbesluit in uw bedrijfspand minimaal vereist zijn. Ook de kosten voor noodzakelijk blusmiddelen hervullen of vervangen.


Inventarisatie blusmiddelen bestaande bouw. Het inventariseren van oude brandblussers en brandslanghaspels in bestaande bouw komt vooral voor wanneer bedrijven naar een ander bedrijfspand verhuizen. Omdat er dan niet bekend is hoe oud de aanwezige blusmiddelen zijn en of het gebruik ervan nog wel verantwoord is. Tijdens het inventariseren in bestaande bouw omgevingen kijken we naar de gebruiksfuncties van alle ruimten zodat de juiste blusmiddelen met voldoende inhoud op de juiste plaats komen te hangen. Bij deze projectie van benodigde blusmiddelen is het van essentieel belang dat er brandblusmiddelen zijn die voor het blussen in bepaalde brandklassen van de in die ruimte(n) te verwachten brandsoort(en) geschikt zijn.


Inventarisatie blusmiddelen nieuwbouw. Het inventariseren van welke soorten en ook welk aantal benodigde blusmiddelen in nieuwbouw panden vereist zijn geschiedt meestal vanaf de bouwtekening. Onze medewerkers geven u graag uitgebreid advies om ook bij het projecteren van blusmiddelen in nieuwbouw omgevingen u bij aankoop en plaatsing zo optimaal mogelijk van dienst te zijn. BlusPunt Brandblussers levert goedkope schuim, abc-poeder, vet, metaal en koolzuurgas brandblussers met Rijkskeurmerk. Zo weet u zeker dat onze blusmiddelen aan de vereiste voorschriften en regelgeving vanuit de controlerende instanties voldoen.


inventarisatie-blusmiddelen


Inventarisatie wanneer blusmiddelen controle? Controle en welk onderhoud op welk moment er dient te worden uitgevoerd is afhankelijk van het soort blusmiddel. Feitelijk dienen brand blussers en de brandslanghaspels één keer per jaar gecontroleerd te worden. Deze onderhoud termijn dient als voorschrift door verschillende toezichthoudende instanties en is erop gericht dat blusmiddelen goed werken. Bij BlusPunt ook goedkope onderhoudsvrije-brandblussers.


Inventarisatie uitvoeren? Uiteraard geven wij u uitgebreid advies over blusmiddelen. Ook het monteren van blusmiddelen voeren wij uit. Samen inventariseren we brandrisico’s en maken daarbij een overzicht van eventueel benodigde, te vervangen of te hervullen blusmiddelen.


Inventarisatie blusmiddelen | BlusPunt Brandblussers © | info@bluspunt.nl