Soorten brandblussers

Soorten brandblussers

Soorten brandblussers? Er zijn verschillende soorten brandblussers met diverse blusmiddelen te koop. Bijv. soorten brandblussers met poeder, schuim, koolzuurgas en brandblusserspray. Niet alleen het blusmiddel verschilt per brandblusser echter ook grootte, ontwerp en gewicht.


De productiedatum, vermeldt op alle soorten brandblussers, geldt als uitgangspunt voor het uitvoeren van periodiek en uitgebreid ( hervullen ) onderhoud volgens de onderhoudsnorm. Onderhoud aan draagbare brandblussers dient conform NEN2559 uitgevoerd te worden. Het Bouwbesluit vereist minimaal eenmaal per twee jaar onderhoud aan een brandblusser echter de brandblusser onderhoudsbedrijven dienen de gele keuringssticker jaarlijks in te knippen. Hiernaast zijn er in bedrijfspanden brandslanghaspels waarvan het keuren wel volgens het Bouwbesluit jaarlijks van een nieuwe keuringssticker dienen te worden voorzien.


soorten brandblussers


Soorten brandblussers wanneer hervullen? En wat zijn de kosten voor het hervullen van een brandblusser? Brandblussers mogen maximaal voor de tijdsduur van twintig jaar dienst doen. Dit geldt zelfs voor iedere draagbare brandblusser. Bij het aflopen van deze termijn moet u de brandblusser laten afvoeren. Tijdens de periode van 20 jaar dienen brandblussers volgens de voorschriften van een nieuwe vulling te worden voorzien. Een brandblusser met schuim in het 5e, 10e en 15e jaar. Een poederblusser in het 10e jaar en koolzuurgasblussers in het 10e jaar.


Soorten brandblussers die u niet of in een mindere frequentie hoeft te laten hervullen..! Een brandblusser hervullen is kostbaar vanwege materiaal en arbeid. Bijna alle brandblussers zijn hervulbare brandblussers. Kosten voor het hervullen van brandblussers hangt af van de soort brandblusser die u wilt laten hervullen. De brandblusser die u niet hoeft te laten hervullen is de sprayblusser welke in meerdere brandklassen is in te zetten, zelfs frituurvet en elektrische apparatuur. De sprayblusser is een goedkope brandblusser met Rijkskeurmerk. Op zoek naar onderhoud kosten besparende brandblusser bedrijfspand, winkel, instelling of vereniging?


BlusPunt Brandblussers biedt de innovatieve onderhoudsarme schuimblusser voor bedrijven! Deze nieuwe brandblussers behoeven slechts in het 10e jaar een nieuwe vulling. Dit betekent dat u tweemaal in 20 jaar kosten voor hervullen kunt besparen t.o.v schuimblussers met een metalen cilinder. Advies onderhoudsvrije en onderhoudsarme blussers? Neem contact op! U kunt bij ons terecht voor kostenbesparende tips en info over alle soorten brandblussers.


soorten brandblussers


Alle Brandblussers | BlusPunt Brandblussers © | info@bluspunt.nl